Bases del sorteig


1.- El sorteig es realitzarà el divendres 23 de març del 2007 a l’Espai Jove Boca nord durant el transcurs dels actes de celebració del dia internacional de la dona.
2.- Per poder participar cal enviar un e-mail amb totes les respostes i afegir el nom, cognom i número de document acreditatiu. Només tindrà validesa un correu per persona.
3.- Els e-mails que entraran al sorteig seran aquells on totes les respostes siguin les correctes.
4.- L’admissió de correus es tancarà a les 21h del divendres 23 de març.
5.- El guanyador/a haurà de recollir personalment les entrades en el mateix moment del sorteig, en cas d’absència es repetirà el sorteig. Imprescindible presentar el document acreditatiu.
6.- L’organització es reserva el dret de resoldre de la manera que consideri més adient qualsevol circumstància no prevista a les bases.
7.- La participació en el concurs implica l’acceptació de les bases.

dimarts, 16 de gener del 2007

Teresa Pàmies

Teresa Pàmies i Bertran va néixer a la ciutat de Balaguer el 8 d’octubre de l’any 1919. Va fer, tan sols, els estudis primaris; és per tant, la seva formació bàsicament autodidàctica.
Va començar a militar al partit socialista als setze anys i als disset ja anys va parlar en un míting, a la monumental de Barcelona, en el qual també intervingueren el president Companys i Frederica Montseny. Es va convertir en un referent polític important a Catalunya.
L’any 47 va tornar a Europa, va estar a Praga durant dotze anys i era la redactora de les emissions en castellà i català de Ràdio Praga.
Es va casar amb el secretari general del PSUC Gregorio López Raimundo. D’aquest matrimoni en va sortir cinc fills, dels quals una nena va morir prematurament. Entre els altres fills trobem al també reconegut escriptor Sergi Pàmies.
El juliol de l’any 71 va sortir de l’exili i va tornar a Catalunya on inicia la seva carrera literària. A l’exili ja havia guanyat un premi de narrativa, el premi Lluís Companys.
Entre els llibres que ha escrit cal destacar els que tenen un significat polític com La filla del pres (1967), Testament a Praga (1971), Va ploure tot el dia (1974), Quan érem capitans (1974), Quan érem refugiats (1975), Dona de pres (1975) o Memòria dels morts (1981) finalista premi de novel.la Ramon Llull.
Ha escrit, també, una biografia en castellà de Dolores Ibárruri (1975), llibres que reflexen els seus viatges arreu de l’estat espanyol: Vacances aragoneses (1979), Matins d’Aran (1982), Busqueu-me a Granada (1984), novel·les: La primavera de l’àvia (1989), La filla del Gudari (1998), etc.
Ha realitzat nombroses traduccions i ha col.laborat en diverses publicacions periòdiques: Avui, El Temps, Serra d’Or. Actualment continua escrivint i col.laborant en diversos mitjans de comunicació.