Bases del sorteig


1.- El sorteig es realitzarà el divendres 23 de març del 2007 a l’Espai Jove Boca nord durant el transcurs dels actes de celebració del dia internacional de la dona.
2.- Per poder participar cal enviar un e-mail amb totes les respostes i afegir el nom, cognom i número de document acreditatiu. Només tindrà validesa un correu per persona.
3.- Els e-mails que entraran al sorteig seran aquells on totes les respostes siguin les correctes.
4.- L’admissió de correus es tancarà a les 21h del divendres 23 de març.
5.- El guanyador/a haurà de recollir personalment les entrades en el mateix moment del sorteig, en cas d’absència es repetirà el sorteig. Imprescindible presentar el document acreditatiu.
6.- L’organització es reserva el dret de resoldre de la manera que consideri més adient qualsevol circumstància no prevista a les bases.
7.- La participació en el concurs implica l’acceptació de les bases.

dimarts, 30 de gener del 2007

Emmeline Goulden Pankhurst


Emmeline Goulden Pankhurst (Manchester, 1858 - Londres, 1928) Sufragista britànica que va dirigir al seu país el moviment a favor del dret a vot de la dona. Va nèixer el 14 de juliol del 1858 a Manchester i va estudiar a l'Ecole Normale de París (1873-1877). Es va casar amb Richard Marsden Pankhurst, un advocat que defensava la igualtat de drets per a les dones. Fou una de les fundadores de la Lliga pel Sufragi Femení (WFL) creada al 1889, que cinc anys després aconseguiria que s'aprovés una llei que va permetre votar a les dones a les eleccions locals. Al 1903 va organitzar juntament amb les seves filles Christabel i Silvia, l'Unió Social i Política de Dones (WSPU) a Manchester, grup que va adquirir cert renom quan va traslladà la seva seu a Londres i va començar a organitzar reunions públiques i marxes de protesta enfront la Càmara dels Comuns. Les seves activitats van anar adquirint un to cada vegada més agresiu, pel que va ser arrestada i empressonada diverses vegades des del 1908 fins el 1913. Va realitzar diverses vagues de fam en senyal de protesta durant els períodes que va passar a la presó. Al 1914, als inicis de la I Guerra Mundial, animà a les sufragistes a que abandonessin la seva campanya i s'entreguessin al treball de guerra. Va morir a Londres el 14 de juny de 1928 , poques setmanes després que s'otorgués el dret al vot femení.