Bases del sorteig


1.- El sorteig es realitzarà el divendres 23 de març del 2007 a l’Espai Jove Boca nord durant el transcurs dels actes de celebració del dia internacional de la dona.
2.- Per poder participar cal enviar un e-mail amb totes les respostes i afegir el nom, cognom i número de document acreditatiu. Només tindrà validesa un correu per persona.
3.- Els e-mails que entraran al sorteig seran aquells on totes les respostes siguin les correctes.
4.- L’admissió de correus es tancarà a les 21h del divendres 23 de març.
5.- El guanyador/a haurà de recollir personalment les entrades en el mateix moment del sorteig, en cas d’absència es repetirà el sorteig. Imprescindible presentar el document acreditatiu.
6.- L’organització es reserva el dret de resoldre de la manera que consideri més adient qualsevol circumstància no prevista a les bases.
7.- La participació en el concurs implica l’acceptació de les bases.

dimecres, 31 de gener del 2007

Clara Schumann


Clara Schumann fou la pianista més important del segle XIX, considerada pel públic europeu tant bona com Franz Liszt (1811-1886) o Sigismund Thalberg (1812-1871), dos dels grans pianistes d’aquella època. Clara Josephine Wieck va néixer a Leipzig, Alemanya, el 13 de setembre del 1819. Filla de Friedrich Wieck y Marianne Tromlitz. El seu pare era un reconegut mestre de piano i tenia un negoci de venda de partitures i pianos. La seva mare, filla i neta de família musical, era pianista i soprà.
El seu pare començà a ensenyar-li piano als cinc anys, i li planejà una vida de concertista, preocupant-se per donar-li una formació complerta amb els millors mestres disponibles: a més de piano, estudià cant, violí, instrumentació, contrapunt i composició.
El seu primer recital el feu als 11 anys i l’any següent començà una gira per París. Als 14 anys, Clara va començar a compondre: el Concert per a Piano en Do Menor, que l’estrenà als l6 amb la Leipzig Gewandhaus Orchestra, dirigida per Felix Mendelssohn. Al 1831 es publicà a Alemanya, per primera vegada, una obra de Clara "Cuatro poloneses per a piano". Al 1830, Robert Schumann coneix Clara, però no serà fins el setembre del 1840 que es casaran. Ja de molt jove, interpretava les obres de Robert, qui es va dedicar a escriure exclusivament per a piano obres plenes de significats extramusicals, on Clara apareix constantment.
Va escriure música per piano, cançons per veu i piano, música de cambra i obres orquestrals, però la seva producció com a compositora, no obstant el seu gran talent, és més aviat escassa, es poden destacar diverses raons que ho expliquen: la seva carrera de concertista, una vida personal i familiar dura, la seva dedicació al seu espòs, ... Les depressions de Robert, provocaren que Clara tingués que fer-se responsable de la família. Després de 14 anys de matrimoni, quan Clara tenia 35 anys, la salut de Robert Schumann empitjora i mora el 1856.
Un cop va enviduar, a més de donar concerts, es va dedicar a l’ensenyament a Francfort (de 1878 a 1892) i continuà amb la composició. La carrera de Clara segueix als més alts nivells professionals fins pocs anys abans de la seva mort. Fins el finals dels seu dies va comptar amb el recolzament i l’amistat de Johannes Brahms. Morí el 20 de maig de 1896.