Bases del sorteig


1.- El sorteig es realitzarà el divendres 23 de març del 2007 a l’Espai Jove Boca nord durant el transcurs dels actes de celebració del dia internacional de la dona.
2.- Per poder participar cal enviar un e-mail amb totes les respostes i afegir el nom, cognom i número de document acreditatiu. Només tindrà validesa un correu per persona.
3.- Els e-mails que entraran al sorteig seran aquells on totes les respostes siguin les correctes.
4.- L’admissió de correus es tancarà a les 21h del divendres 23 de març.
5.- El guanyador/a haurà de recollir personalment les entrades en el mateix moment del sorteig, en cas d’absència es repetirà el sorteig. Imprescindible presentar el document acreditatiu.
6.- L’organització es reserva el dret de resoldre de la manera que consideri més adient qualsevol circumstància no prevista a les bases.
7.- La participació en el concurs implica l’acceptació de les bases.

dilluns, 15 de gener del 2007

Lou Andreas Salomé

Sant Petersburg 1861
Göttingen 1937
Escriptora, assagista i psicoanalista russo-alemana.

A 1880 començà a Zuric, una de les poques universitats que acceptaven dones, els seus estudis de religió, filosofia i història de l’art. Dos anys després coneix als filòsofos Paul Ree i Friedrich Nietsche amb els quals establí una relació intel·lectual.
Més tard conegué el poeta Rainer Maria Rilke amb qui tingué una relació afectiva fins a la mort d’ell.
A 1911 s’interessa al psicoanàlisi, una pràctica que va continuar tota la vida. Fou deixeble i col·lega de Sigmund Freud i l’única dona al Cicle Psicoanalític de Viena.
La seva àmplia obra científica i literària no va editar-se fins a la segona meitat del segle XX.
“...Una mujer que no sólo se adelantó a su época por el hecho de convivir con poetas i filósofos de renombreantes, durante y después de su matrimonio, sino que poseía un talento y una inteligencia excepcional que no quiso sacrificar amoldándolos a la vida encorsetada de la sociedad burguesa de su tiempo...”
Ana María Moix. Extraviadas ilustres
http://de.wikipedia.org/wiki/Lou_Andreas-Salome