Bases del sorteig


1.- El sorteig es realitzarà el divendres 23 de març del 2007 a l’Espai Jove Boca nord durant el transcurs dels actes de celebració del dia internacional de la dona.
2.- Per poder participar cal enviar un e-mail amb totes les respostes i afegir el nom, cognom i número de document acreditatiu. Només tindrà validesa un correu per persona.
3.- Els e-mails que entraran al sorteig seran aquells on totes les respostes siguin les correctes.
4.- L’admissió de correus es tancarà a les 21h del divendres 23 de març.
5.- El guanyador/a haurà de recollir personalment les entrades en el mateix moment del sorteig, en cas d’absència es repetirà el sorteig. Imprescindible presentar el document acreditatiu.
6.- L’organització es reserva el dret de resoldre de la manera que consideri més adient qualsevol circumstància no prevista a les bases.
7.- La participació en el concurs implica l’acceptació de les bases.

dimarts, 30 de gener del 2007

Nadia Comaneci


Nadia Comaneci (12 de novembre de 1961)és una ex-gimnasta romanesa, actualment amb nacionalitat nord-americana, guanyadora de 5 medalles olímpiques i la primera en assolir la puntuació perfecta, 10, en una competició olímpica. És considerada una de les més grans atletes del segle XX.

Nascuda a Onestu, el seu nom s'inspira en Nadezhda (esperança), heroïna d'una pel·lícula russa.Va començar a competir a nivell nacional l'any 1970 com membre de l'equip de la seva ciutat natal. Ràpidament va ser reclutada pels entrenadors de l'equip nacional de Romania. Als 13 anys Nadia Comaneci va tenir el seu primer èxit important; va guanyar tres medalles d'or i una de plata al campionat Europeu de Gimnàstica a Skien, Noruega. Un any després va aconseguir la primera posició a la classificació general individual de les competicions preolímpiques de Mont-real. Aquest mateix any, la Associated Press la va triar Atleta de l'Any. L'Any 1976 va ser l'any de Nadia. Va triomfar a Nova York, on, a més de fer-se amb la victòria a la Copa Amèrica, es va convertir en la primera dona que va realitzar el dificilíssim doble mortal d'esquena en la sortida del seu exercici d'asimètriques. Als 14 anys d'edat va ser l'estrella dels Josc Olímpics de Mont-real aconseguint la puntuació perfecta un 10. Nadia es va retirar de l'alta competició després de participar en els jocs Olímpics de Moscou de 1980.
Al novembre de 1989 va fugir a Estats Units. Al 1994 es va comprometre amb el gimnasta nord-americà Bart Conner i va regressar a Romania per primera vegada després de la seva fugida. Al desembre de 2003 va publicar el seu primer llibre, Cartes a una gimnasta jove.
Actualment continua vinculada amb el món de la gimnàstica mentre s'ocupa de diverses obres de caritat en tot el món. Nadia Comaneci és avui vicepreidenta del Consell de DIrecció d'Olimpíades Especials, Presidenta d'Honor de la Ferdació Romandes de GImnàstica, Presidenta Honorífica del Comitè Olímpic Romanès, Ambaixadora d'Esports de Romania, vicepresidenta del Consell de Direcció de l'Associació per la Distrofia Muscular i membre der la Fundació de la Internacional de Gimnàstica. Ha rebut dues vegades la condecoració de l'Ordre Olímpica de mans del Comitè Olímpic Internacional, i ha engegat a Bucarest una clínica per a ajudar als nens orfes.