Bases del sorteig


1.- El sorteig es realitzarà el divendres 23 de març del 2007 a l’Espai Jove Boca nord durant el transcurs dels actes de celebració del dia internacional de la dona.
2.- Per poder participar cal enviar un e-mail amb totes les respostes i afegir el nom, cognom i número de document acreditatiu. Només tindrà validesa un correu per persona.
3.- Els e-mails que entraran al sorteig seran aquells on totes les respostes siguin les correctes.
4.- L’admissió de correus es tancarà a les 21h del divendres 23 de març.
5.- El guanyador/a haurà de recollir personalment les entrades en el mateix moment del sorteig, en cas d’absència es repetirà el sorteig. Imprescindible presentar el document acreditatiu.
6.- L’organització es reserva el dret de resoldre de la manera que consideri més adient qualsevol circumstància no prevista a les bases.
7.- La participació en el concurs implica l’acceptació de les bases.

dimecres, 28 de febrer del 2007

Montserrat Vidal i Barraquer


Aquesta fotògrafa aficionada era la neboda del cardenal Vidal i Barraquer. Va créixer en un ambient familiar molt interessat en la fotografia i, de fet, li van regalar la primera càmera quan només tenia deu anys. Va estudiar fins als 18 al col·legi del Sagrat Cor i mai no es va casar, però es va fer càrrec dels set germans que tenia més petits que ella, de les finques i del patrimoni familiar. Vivia entre Barcelona i Reus, on captava amb les seves cameres Leica els paisatges dels camps i del mar de Tarragona. Tenia predilecció per treballar temes d'aire costumista, com ara les feines de la mar o les festes populars. Més tard, es dedicà sovint a fer fotos de concerts. En canvi, no li agradava retratar l'entorn familiar. A mitjan anys cinquanta es va fer sòcia de l'Agrupació Fotogràfica de Catalunya; era una de les primeres dones que en va formar part. Sempre anava amb dues o tres càmeres preparades i a punt per fer fotos. Treballava en blanc i negre, ja que mai no va sentir gaire interès per la fotografia en color. Tenia laboratori propi a casa per revelar les fotos. La seva col·lecció de negatius arriba a uns 18.000. Va continuar fent fotos fins a noranta anys.