Bases del sorteig


1.- El sorteig es realitzarà el divendres 23 de març del 2007 a l’Espai Jove Boca nord durant el transcurs dels actes de celebració del dia internacional de la dona.
2.- Per poder participar cal enviar un e-mail amb totes les respostes i afegir el nom, cognom i número de document acreditatiu. Només tindrà validesa un correu per persona.
3.- Els e-mails que entraran al sorteig seran aquells on totes les respostes siguin les correctes.
4.- L’admissió de correus es tancarà a les 21h del divendres 23 de març.
5.- El guanyador/a haurà de recollir personalment les entrades en el mateix moment del sorteig, en cas d’absència es repetirà el sorteig. Imprescindible presentar el document acreditatiu.
6.- L’organització es reserva el dret de resoldre de la manera que consideri més adient qualsevol circumstància no prevista a les bases.
7.- La participació en el concurs implica l’acceptació de les bases.

dijous, 1 de febrer de 2007

Francesca Bonnemaison


Francesca Bonnemaison (Barcelona, 1872-1949) fue la hija única de un matrimonio de la burguesía catalana, comerciantes de profesión. Se casó con Narcís Verdaguer Callís y gracias a este matrimonio accedió a los círculos de la intelectualidad y la política barcelonesa.
Francesca Bonnemaison fue una mujer emprendedora, que supo utilizar su posición social y sus grandes dotes para la diplomacia para alcanzar sus propósitos.
Así, toma la iniciativa de proponer la creación de una biblioteca para mujeres, con el objetivo de mejorar el nivel cultural de la mujer trabajadora. Era el año 1909. El éxito del proyecto originó que un año después se fundara el
Instituto de Cultura, espacio que empezó ofreciendo conferencias y clases sobre temas tan distintos como feminismo, taquigrafía, costura, delineación o educación física. La Biblioteca Popular de la Mujer y el Instituto de Cultura ven truncada bruscamente su trayectoria debido a la Guerra Civil.